Διαφάνι, Κάρπαθος

Η Κάρπαθος είναι από τα νοτιότερα νησιά του αιγαίου. Γεωγραφικά βρίσκεται κοντά στη Κρήτη όπου και συναντούμε πολλά κοινά στοιχεία όπως τη περηφάνια, τη λεβεντιά, την προσήλωση στη παράδοση και τη φιλοξενία.

Στο βόρειο τμήμα της Καρπάθου βρίσκεται η Όλυμπος και το Διαφάνι. Η Όλυμπος είναι παραδοσιακός οικισμός σε ορεινή και δυσπρόσιτη τοποθεσία με αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική. Οι γυναίκες της ντύνονται με παραδοσιακές ενδυμασίες (Καβαι) ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η μουσική της παράδοση όπου στα γλέντια της τραγουδούν δίστιχα με ομοιοκαταληξία που περιγράφουν συχνά καταστάσεις της στιγμής ή το εορταζόμενο γεγονός. Τα δυο σημαντικότερα πανηγύρια της περιοχής είναι του Αγίου Ιωάννου στη Βρουκούντα (29/8) και της Παναγιάς πολιούχου της Ολύμπου (15/8).

Κατεβαίνοντας νοτιότερα στην Κάρπαθο (7χιλ) βρίσκουμε το Διαφάνι. Ένα μικρό ψαροχώρι που είναι επίνειο της Ολύμπου. Είναι ένας καταπληκτικός τόπος για ήσυχες διακοπές σε ένα υπέροχο περιβάλλον που προσφέρει φιλόξενα την ντόπια κουζίνα και φρέσκο ψάρι στα παραθαλάσσια ταβερνάκια της.

Πρόσβαση στο νησί υπάρχει τόσο αεροπορική όσο και ακτοπλοϊκή. Από Πειραιά, Κρήτη και Ρόδο με τέσσερα εβδομαδιαία δρομολόγια. Επίσης υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με την πρωτεύουσα της Καρπάθου (Πηγάδια) με καραβάκια.

 

 
   
 
         
ΤΟ ΝΗΣΙ        
         
 
 
         
 
 
         
 
 
         
 
 
         
 
 
         
 
   
 
   
  ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 
       
 
     
 
Κατασκευή Ιστοσελίδας Web Future | Προώθηση Ιστοσελίδας SEO Future